Искаш да обновиш дома си без да отделяш много средства за това? Но и да бъде лесно. Да, възможно е! В тази статия ти предлагаме няколко решения, които са лесно изпълними и с малко средства. Е, ето ги и нашите топ 5 „направи си сам“ решения.

Подобрение 1: Мини преобразяване на банята – до 600 лв.

Чудите се как да преобразите банята си – време е за нова мивка, разбира се. Облика на банята Ви ще се промени до неузнаваемост само като смените мивката. На пазара в момента има огромно разнообразие от мивки – коя от коя по-красиви. 

Добавете ново огледало, сменете смесителя и се насладете на новата си баня.

Уау! Ако всичко върви добре, ще завършите задачата само за един уикенд.

Подобрение 2: Тапет на една стена – до 300 лв.

С възродената популярност на тапетите магазините предлагат разширен набор от възможности за избор. Цените на някои от тапетите мога т да ви накарат да ви се завие свят.

Но спокойно! Не е нужно да покривате всички стени на помещението, за да направите драматична промяна. Поставянето на тапет само на една стена е подходящо и това ще направи някои от тези фини, скъпи хартии или тъкани много по-достъпни. Това също така ще намали времето, усилията и бъркотията за облепянето на цяла стая. 

Започнете, като направите снимка на съществуващата си стая и измерете нейните размери. Вземете ги със себе си в магазина за интериорен дизайн или тапети. Помолете специалист да ви помогне да подредите опциите, които ще работят добре с съществуващото ви обзавеждане. Специалистът също ще ви помогне да изберете най -добрия вариант на тапет. Някои хартии могат да бъдат трудно окачени, особено тъкани, ролки с неразрязани ръбове и други дизайнерски хартии. Винаги проверявайте инструкциите за окачване и попитайте продавача за нивото на трудност. Ако сте начинаещ в лепенето на тапети или се влюбвате в свръх скъп вариант на тапет, по-добре помислете за наемане на професионалист. Допълнителните разходи за това ще бъдат скромни за единична стена.

Не забравяйте, че преди да поставите тапета стената трябва да е идеално гладка. Ако е необходимо я поправете предварително. 

ПОДОБРЕНИЕ 3: НОВО МОДЕРНО ОСВЕТЛЕНИЕ – 150 ЛВ.

ИЗберете нови осветителни тела за банята си. Изберете бяла светлина за банята си. Модерните осветителни уреди ви позволяват да имате светлина точно там, където имате нужда – върху плотове, стени или предмети – и да осветите почти всяка област. Малките халогенни крушки излъчват ослепително бяла светлина, която осветява блестящо цветовете.

Цената на подобни осветителна тела спадна през последните години, а изборът е безкраен. 

ПОДОБРЕНИЕ 4: ПРЕБОЯДИСАЙТЕ КОРИДОРА – 100 ЛВ.

Коридора е първото нещо, което вие и вашите гости виждате когато влезете в дома ви. Затова едно свежо сменяне на цвета ще донесе автоматично нов облик на дома ви. Ако коридорът Ви е по-малък или тесен заложете на светъл цвят боя. Винаги можете да разгледате за идеи в Pinterest или популярните Facebook групи за ремонт и подобрения. Добре е да използвате боя, която може да се мие (още повече ако имате дете или домашен любимец). Инвестирайте в по-добра боя – ще ви се отплати с времето. 

ПОДОБРЕНИЕ 5: ДОБАВЕТЕ НОВИ / СМЕНЕТЕ СТАРИТЕ ДЕКОРАЦИИ – 100 лв.

Толкова е просто да промените облика на дома ви с няколко прости стъпки – сменете декоративните възглавници, рамките на снимките и саксиите. Обещаваме ви, че домът ви ще изглежда тотално обновен. И положителното е, че със сигурност няма да ви коства много пари – като смяна на диван например. Съобразете предварително цвета на продуктите, които ще закупите. Прегледайте необятния Pinterest за идеи.